Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın çabucak zemine katkısızlıklı şekilde değirmek evetğu midein, olanaklı olan en kısaca sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini uydurmak amacıyla önlem hileınmaktadır.
Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Burada acil çıkışlar ve kapılarını da havi henüz geniş bir teşhismlama olan kaçış yolu terimi kullanılmaktadır.
Kattaki konutların her birinin yürekinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.
çoğu kez yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, bunalım anlarında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.
Meşru UYARI: BIST kişi ve logosu "Dulda Marka Belgesi" altında korunmakta olup destursuz kullanılamaz, iktibas edilemez, bileğalışveriştirilemez. BIST adı altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları baştan aşağı BIST'e ait olup, gene yayınlanamaz.
Yangın Çıkış Bapsı Elbette Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile içeriden hariçya hakikat açılmaktadır.
Özellikle rafine ve kalburüstü materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Farklı bir şpeş ise kapıların külliyen vazıh duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta göre eğer yangın kapısı olağan zamanlarda kapanmayacak ve sarih şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın baplarında müstacel durumlarda içeriden hariçarı gerçek faaliyet lügat konusu başüstüneğu karınin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı yangın kapısı kilidinin açılması ve güfte konusu harekete müsaade vermesi gerekir.
Dolgu kullanılarak kapı işsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu makalemızda;
Temel kattaki dükkânlarda ve benzeri yerlerde kullanıcı sayısı 50’nin şeşnda ve en ırak noktadan dış ortama oluşturulan kapıya denli olan kaçış uzaklığı 25 m’den ziyade değilse, yapı dışına biricik çıkış yerinde kabul edilir.
Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak kapının monte edilmiş olduğu projeyi emniyetli ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.